maj 11 2009

Roligt fiske till slut

Skrivet av 19:46 i Reportage

Abborrefisket började med regn och blåst men slutade i sol och svag vind. Åtta personer i fyra båtar begav sig ut på böljan blå med sikte på abborre. Kanter, uddar, vassar, grynnor fiskades av med klent resultat till en början. Leo Sexman och Lasse Halonen hade varit ute några timmar före oss andra och provat lite gäddfiske men våra gröna vänner höll på med lekbestyren så de var inte särskilt intresserade. Dock lyckades Leo fånga en hygglig abborre på drygt 4hekto. Efter dryga timmen fick Hasse Bälthe på en riktigt fin abborre på jiggen som tyvärr hoppade av några meter från båten – förargligt. Erik Hoffmann och Mikael Pipidi letade runt på många platser men abborrarna tycktes vara försvunna tills det plötsligt högg till på Eriks jigg. En halvkilos abborre hade tagit jiggen och detta blev inledningen på en kort men intensiv huggbonzana där ett dussin fina abborrar fångades (se bildgalleri). Mitt under huggrsuchen fick Mikael ett kraftigt hugg på jiggen. Spöt stod i en härlig båge och efter en nervpirrande drillning kunde Erik håva en svartfärgad göshane (se bildgalleri). Magnus Kjellberg och Mattias Lönnroos prövade vertikaljiggning och efter ett långt resultatlöst fiske högg det till ordentligt i deras spön. Först fångade Mattias  en abborre på 1150g och därefter blev det några gösar varav en på 4.9kg (Magnus). Efter en trög inledning blev fisket riktigt kul.

Kommentarer inaktiverade för Roligt fiske till slut

Du kan inte kommentera just nu.