Sep 16 2009

Till slut lossnade fisket

Skrivet av 06:31 i Reportage

Pimpelfisket från båt var till en början en trög historia med få napp av mindre abborrar. Efter en välbehövlig korvgrillning på eftermiddagen under solens varma strålar var humöret åter på topp. Abborrarna rör sig som bekant mycket under den varma årstiden vilket gör att man måste söka efter dem över större områden innan de förhoppningsvis lokaliseras. Denna gång lyckades de väl i Hasse Bälthes båt. Utanför en berghäll stod ett stim abborrar som inte tvekade att ta de spralliga maskarna. Drygt 20-tal abborrar upp till 800g nappade under en kort men intensiv huggperiod. I Leo Sexmans båt var fisket fortsatt trögt under eftermiddagen men Rickard Sevemar prövade lite jerkfiske som omväxling och vid en vassrugge lyckades han kroka en 2kg gädda vilket också blev dagens största fisk.

Kommentarer inaktiverade för Till slut lossnade fisket

Du kan inte kommentera just nu.