jan 03 2016

God fortsättning!

Skrivet av 18:46 i Reportage

God fortsättning på det nya året! Nu verkar det som om kylan har kommit på allvar efter en mild inledning på vintern. Om den håller i sig återstår att se, men vi håller tummarna för det. Efter några fiskelösa veckor börjar det återigen suga i fisketarmen. Programmet för vinterns aktiviteter är spikat och nu håller vi tummarna för att isarna växer fram till den 24januari då den första pimpelutflykten är planerad. Säkerheten sätter vi alltid främst så minst 10cm is vill vi ha innan vi beger oss ut på vattnet. Isdubbar skall bäras synligt runt halsen och som extra säkerhet har vi med oss en livlina utifall olyckan skulle vara framme.
För dig som inte har varit ute på isen och prövat på pimpelfisket, finns alltid möjligheten att följa med på våra utflykter och prova på denna fiskeform. Ta på dig varma kläder och fodrade stövlar och ta med något att sitta på, utrustning och borr kan man få låna. Likt oss människor, så är fisken mindre rörlig under vinterhalvåret så det gäller att röra sig över isen och borra många hål innan fisken blir funnen. Men när den väl är hittad så kan det knaka till ordentligt i pimpelspöt. Ibland har man tur att fånga några abborrar till stekpannan vilket är en kulinarisk begivenhet. Ofta hinner dock de mindre abborrar ta ditt bete före de större men de kan krokas av i hålet och växa till sig.
Väl mött den 24januari!

Kommentarer inaktiverade för God fortsättning!

Du kan inte kommentera just nu.