feb 25 2018

Storabborren var på hugget

Skrivet av 19:19 i Reportage

Idag skulle pimpel-KM avgöras men eftersom endast två deltagare dök upp beslöt vi oss för att nöjespimpla efter stor abborre i stället och tur var väl det. Redan i femte hålet stramade det till ordentligt i Erik Hoffmanns balanspirk och efter lite lirkande kom en stor krumbuktig abborre upp ur hålet. Fisken var 46cm lång med rejäl mage vilket tyngde ner vågen till 1720g. Sedan fick vi vänta två timmar innan Hasse Bälthe tappade en stramare strax under hålet. Men han gav sig inte utan fiskade på med förvissning om att stor fisk fanns i området. Efter en kvart kom ett kraftigt hugg på hans balanspirk och i mothugget gick linan av…men Hasse lyckades på något förunderligt sätt få tag på lin-änden och kunde till slut hissa upp en abborre på 1100g. Ytterligare en halvkilos abborre kom upp innan vinden och snöandet satte stopp för vårt fiskande.

Kommentarer inaktiverade för Storabborren var på hugget

Du kan inte kommentera just nu.